Voeding is Kracht


Heb je gezondheidsklachten? Ogenschijnlijk is er geen verband met voeding en voedingsstoftekorten. Maar overtuig jezelf eerst ervan dat het niets met voeding te maken heeft is mijn advies. Velen zijn verrast over de kracht van voeding.

Intro


Het wordt steeds duidelijker dat goede voeding een grote rol speelt bij het in stand houden van onze gezondheid en slechte voeding een groot aandeel heeft in het ontstaan van vele (chronische) ziekten. Zelfs als we bewust bezig zijn met ons eten kunnen we alsnog ziek worden, bijvoorbeeld door slechte spijsvertering, voeding van mineraalarme bodems, vervuiling door zware metalen of pesticiden of een eenzijdig eetpatroon. Je hebt goede voeding nodig om je lichaam op de juiste manier te voeden. Maar wat is goede voeding?

Tegenwoordig is veel van ons eten bewerkt. Er worden allerlei stoffen aan toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen, de smaak te versterken en de aantrekkelijkheid te vergroten. Deze stoffen kunnen de opname van voedingsstoffen beperken en de gezondheid aantasten. Bij een orthomoleculair voedingsadvies gaat men uit van natuurlijke voeding. Verse en nog niet voorbewerkte producten en met zo min mogelijk schadelijke toevoegingen. Groente, fruit, vis, vlees, gevogelte, kruiden, noten en zaden vormen de basis van je heerlijke en gezondheid ondersteunende maaltijden. Deze voeding wordt ook wel oervoeding genoemd.

Oervoeding


Oervoeding heeft als basis voldoende en de juiste verhouding van macronutriënten (eiwitten, vetten en koolhydraten). Daarnaast bevat het ook de nodige micronutriënten, denk hierbij aan magnesium, calcium, ijzer, zink enz.

Minder bekende micronutriënten die in onze voeding aanwezig zijn zijn onder andere bioflavonoïden, looistoffen en antioxidanten. Juist deze stofjes maken het grote verschil tussen voorbewerkte producten en verse (biologische) ingrediënten. Ze werken in ons lichaam op microniveau en zijn onmisbaar voor het optimaal functioneren van vele processen.

Voeding als medicijn


Een goede basisvoeding zal ons dus gezond maken en houden, maar voeding kan ook worden ingezet als medicijn.

Een welbekend voorbeeld is de banaan. Als je slecht in slaap valt kan tryptofaan je helpen, dit aminozuur zit dus onder andere in bananen. Veel mensen kennen dit effect en eten ’s avonds een banaan (in plaats van bijvoorbeeld melatoninepilletjes of slaapmiddelen) om beter te kunnen slapen.

Een ander voorbeeld is de lever willen ondersteunen, je hebt dan baat bij onder andere knoflook, broccoli en kurkuma. Zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen van interventies van specifieke voedingsmiddelen.

Eetpatroon


Het aanpassen van je eetpatroon is makkelijker dan je denkt. De gerechten kan je zo eenvoudig of ingewikkeld maken als dat je zelf wilt en de meeste voedingsmiddelen zijn gewoon bij iedere goede supermarkt te verkrijgen.

Tijdens de consulten krijg je duidelijke uitleg over oervoeding en daarbij adviezen met specifieke voedingsmiddelen die betrekking hebben op jouw gezondheid.

Neem voor recepten en interessante artikelen een kijkje op de Facebook pagina van Het Paleo Effect

Orthomoleculaire therapie


De therapie richt zich op de specifieke voedingsbehoeften van jouw lichaam. Het is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van je gezondheidsklachten en niet alleen op symptoombestrijding.

Door persoonsgebonden advies, een combinatie van de juiste voeding, voldoende beweging en een passende leefstijl, wordt de oorzaak aangepakt en krijg je weer controle over jouw gezondheid.

Lees meer over de therapie

Het behandeltraject


Het eerste consult bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek. Er wordt een behandelplan opgesteld gericht op jouw gezondheidsklachten en wensen.

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de waargenomen verbeteringen en kijken we op welk gebied er nog meer vooruitgang geboekt kan worden.

Bekijk het traject

Vergoedingen


Voeding is Kracht is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG.

De MBOG stelt eisen aan het kwaliteitsniveau van haar leden. Hierdoor worden consulten door de meeste zorgeverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Voor een behandeling en vergoeding door de zorgverzekeraar heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Kosten behandeling