Over mij


Mijn naam is Karlijn Bluijs, geboren in Zandvoort in 1983. Samen met mijn man en onze eigenwijze poes woon ik in Haarlem. Ik ben dol op koken en lekker eten. Als klein meisje zat ik al bij mijn vader op het aanrecht. Eerst alleen om tijdens het koken alvast lekker te proeven. Toen ik groot (en oud) genoeg was ook om mee te helpen.Controle over mijn eigen gezondheid


de-therapeut Ik heb jarenlang last gehad van “vage klachten”. Ik was vaak moe en had weinig energie, daarnaast had ik regelmatig hoofdpijn en elke maand behoorlijk last van PMS. Bloedonderzoeken en andere testen waren altijd goed, er was niets te zien. Heel fijn natuurlijk, maar dat betekende niet dat ik minder last had van mijn klachten.

Een paar jaar geleden kreeg ik de tip om eens ‘anders’ te gaan eten. Ik dacht nog: “kom niet aan het eten waar ik zo van hou”. Niet dat ik ongezonde eetgewoontes had, maar ik at vooral heel vaak om maar geen honger te hebben en geen suikerdip te krijgen.

Ik besloot het te proberen en wat bleek; binnen een paar maanden was ik van mijn klachten af. Wat een verademing was dat! Niemand heeft mij verteld wat ik wel en niet mag eten, wel heb ik inzicht gekregen in wat voeding met je lichaam doet en zo heb ik de juiste keuzes kunnen maken.

Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in de effecten van gezonde voeding. Ik ben de studieboeken in gedoken en heb me gericht op de relatie tussen voeding en gezondheid. Nu ben ik in mijn praktijk Voeding is Kracht als een vis in het water. Ik kan nu andere mensen om meer energie te krijgen en weer lekker in hun vel te komen zitten. Met de voeding die bij hun lijf en leven past.

Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren

Wil jij een aan de slag met jouw eigen gezondheid?


Ben je benieuwd of jouw klachten wellicht te maken hebben met wat je eet? Maak dan nu een afspraak voor een gratis adviessessie! Tijdens deze sessie, van ongeveer 20 minuten, krijg je gelijk (minimaal) 2 waardevolle tips waarmee je aan de slag kunt. Deze sessie vindt plaats via Skype, je hoeft er dus niet eens de deur voor uit!

Ja, ik wil een afspraak maken!

Opleidingen & meer


Benieuwd naar mijn opleidingen? Dit zijn ze:

  • Medische basiskennis – Vita Opleidingen
  • Orthomoleculair therapeut – Natura Foundation
  • kPNI (klinische Psycho- Neuro- Immunologie) therapeut- Natura Foundation
  • Bijscholingen over onder andere: hypoglykemie, de schildklier, spijsvertering, dementie, metabool syndroom, detoxificatie en cholesterol

Vanaf 2020 ben ik niet meer aangesloten bij een beroepsvereniging. De reden is dat steeds meer verzekeraars orthomoleculaire therapie niet meer vergoeden. Ook niet vanuit een aanvullend pakket!

Wel ben ik aangesloten bij het NIBIG en de daarbij behorende klachten- en geschillencommissie. Meer informatie vind je op de NIBIG website.

           

Andere belangrijke zaken:

  • Ik ben dol op chocolade. Ik zou niet zonder kunnen. Heerlijk extra puur.
  • In de sportschool zal je mij niet vinden. Aan die apparaten hangen is niets voor mij. Wel ben ik dol op mijn yoga- en pilateslessen. Ze zijn voor mij zowel ontspanning als inspanning.
  • Ik drink werkelijk waar de hele dag door thee. Daarom heb ik ook ruim 20 verschillende smaken in huis. Lekker voor de afwisseling :-).
  • Ik vind het heel leuk om lijstjes te maken. Verschillende soorten to do-lijstjes, maaltijdplan, voor & tegen lijstjes (voor als ik een grote beslissing moet maken), dat soort dingen. Natuurlijk in leuke schriften, met mooie pennen, post its, washi tape en andere leuke papieren dingen.
  • Mijn hobbies zijn wat “ouderwets”, maar ondertussen zijn sommigen geloof ik ondertussen ook weer hip geworden ;-): haken, puzzelen, wandelen, in ons moestuintje bezig zijn, lezen & salsadansen.
  • Mijn passie voor koken (en eten) heb ik van mijn vader. Hij kookte thuis altijd. Gelukkig maar, want mijn moeder was daar geen ster in. Ik zat ’s avonds vaak bij hem op het aanrecht om te kijken en te luisteren.