Luister niet naar het goed bedoelde advies van je buurvrouw


Laatst vertelde een vriendin mij dat ze een aantal vervelende klachten had. Eén daarvan was dat ze regelmatig last had van hoofdpijn. Ik vroeg door. Ik wilde o.a. weten hoe de hoofdpijn precies aanvoelde en of ze toevallig ook last had van krampen en obstipatie. Op beide vragen antwoordde ze 'ja!'

Deze klachten samen worden in 9 van de 10 keer veroorzaakt door een tekort aan magnesium. Ik raadde haar aan om specifieke vorm van magnesium te kopen en die dagelijks 2-3 keer te gebruiken. Dat zou ze gaan doen.

De nicht van mijn schoonzus


Vorige week belde mijn vriendin mij op. Ze wilde nog wat weten over die magnesium. Ze had het nog niet uitgeprobeerd, maar  had wel nog een vraag. Ze had haar schoonzus gesproken en die vertelde haar over het Schussler zout magnesium phosphoricum. De nicht van haar schoonzus was bij een natuurgeneeskundige geweest en die had dat geadviseerd. Deze nicht was er erg enthousiast over. Of dat misschien ook iets voor haar was…?

Hè…? Je snapt misschien dat deze vraag mij een beetje verbaasde. Ik vroeg haar: ‘dus jij gaat af op het advies van de therapeut van de nicht van je schoonzus?’ ‘Nou’, antwoordde mijn vriendin, ‘het schijnt bij haar heel goed geholpen te hebben.’ ‘Tegen wat?’ vroeg ik haar. ‘Tja, zij had ook last van hoofdpijn…’

Nou heb ik een hele lieve vriendin, dus dit is absoluut geen verwijt of wat dan ook :-). Maar ik zie dit veel meer mensen doen. Ze nemen zomaar van iedereen advies aan. En dat is niet zo handig…

Mijn auto start niet


De eerste reden waarom dat niet slim is, is dat er wel tig verschillende oorzaken zijn waardoor je hoofdpijn kan krijgen. Of welke andere klacht dan ook. Een andere oorzaak betekent ook dat je een andere oplossing nodig hebt. Logisch toch?

Stel je auto is stuk, hij start niet meer. Je krijgt van de buurman het advies om er een nieuwe accu in te zetten. Je zwager raadt aan om de bougies te vervangen. En op internet lees je nog iets over de distributieriem. Je probeert alle 3 maar het werkt niet (even ervan uitgaande dat je die 3 dingen zelf kunt repareren hihi). Wat moet je nou doen?

Zo kan je van een aantal mensen goed bedoelde adviezen krijgen, maar als het niet de oorzaak van het probleem is zal het zinloos zijn. Zo kan je het gevoel krijgen dat je ‘alles al geprobeerd hebt, maar niets werkt’. Terwijl het enige wat je had hoeven doen was: de Pechhulp bellen (zij zijn namelijk de experts als het gaat om niet startende auto’s, toch?) Zij zien dat er een  knik in de brandstofslang zit (in noem maar wat hè, ik heb geen verstand van auto’s ;-)) en fiksen het ter plekke. Probleem opgelost en je kunt weer rijden.

Dit geldt dus niet alleen voor auto’s, maar ook voor hoofdpijn en de meeste lichamelijk klachten. ‘Zomaar’ wat doen, ook al heeft het bij een ander wél geholpen, betekent niet dat het voor jou ook zal werken.

2 x 1/2 advies opvolgen = geen resultaat


Nou maakt het in het geval van mijn vriendin niet heel veel uit of ze de magnesium gaat gebruiken die ik haar aanraadde of de magnesium phosphoricum. Behalve… wanneer ze kiest voor de phosphoricum (advies van de natuurgeneeskundige aan de nicht van haar schoonzus) en vervolgens mijn doseringsadvies aanhoudt.

Phosphoricum bevat namelijk per tablet veel minder magnesium. Daar heb je er zo’n 10 per dag van nodig i.p.v. de 2-3 die ik haar aanraadde. 2 x een half advies opvolgen zou er in dit geval voor kunnen zorgen dat het geen resultaat geeft. Haar conclusie zal zijn: magnesium werkt voor mij niet. Zonde, want ik ben er vrij zeker van dat het wel zal helpen :-).

Als je écht ergens last van hebt luister dan niet naar het goed bedoelde advies van je schoonzus (broer, tante, collega, buurvrouw…). Probeer erachter te komen waarom jij bepaalde klachten hebt.

Insuline resistentie test