Had ik dat maar eerder geweten…


Had ik dat maar eerder geweten... Een gedachte die regelmatig door mijn hoofd is gegaan en die ik deze week "toevallig" uit de monden van 2 verschillende cliënten hoorde komen.

Als ik dat had geweten dan...


De ene vrouw had na jaren van vermoeidheid en geen puf meer hebben, haar eetpatroon omgegooid. Daarbij had ik haar een supplement gegeven om haar lijf te ondersteunen. Binnen een paar weken voelde ze zich al een stuk blijer en had ze meer energie.

Haar gedachte was: ‘had ik dat maar eerder geweten dan was ik misschien mijn baan niet kwijt geraakt”.

Volle emmer


Het emmertje van de tweede dame zit ook al jaren te vol. En niet alleen met haar eigen sh*t, maar ook met dat van anderen. Dat kost haar veel energie. Het zorgt ervoor dat haar eigen emmertje zo snel overloopt, dat ze van ‘kleine’ dingen snel van slag raakt.

Samen met haar heb ik een oefening gedaan die haar het inzicht heeft gegeven dat ze bezig is met de problemen van anderen. Dat de problemen van anderen niet aan haar zijn om om te lossen. Dat ze zich alleen nog maar bezig hoeft te houden met haar eigen problemen (wat niet inhoudt dat ze die anderen links laat liggen en er niet meer voor ze zal zijn!)

Haar gedachte: had ik dat maar eerder geweten…

Soms heeft het even tijd nodig


Ik ben er van overtuigd dat sommige dingen met een reden gebeuren. Dat álle dingen met een reden gebeuren geloof ik soms ook, maar soms ook niet. Ik heb wel een aantal dingen waarvan ik denk: was dit echt nodig? Kon ik dit niet op een andere manier leren?

Hoe dan ook… Bepaalde dingen gebeuren met een reden. Omdat het na het gat waar je doorheen moet mooier is, beter is, leuker is of fijner is, dan waar je vandaan kwam. Dat je er een mooier mens van wordt en daardoor:

  • Liever bent voor jezelf
  • En dus ook nog waardevoller bent voor de mensen om je heen

Soms heb je gewoon een “harde les” of een “langere weg” nodig om in te zien dat het anders kan en anders mag. En dat iedereen daar beter van wordt.

Je hebt er nog jaren plezier van


Beide dames zijn de 40 gepasseerd. Beide hadden ze de gedachte: had ik dit maar 10 jaar eerder geweten. Bijna met een soort van wijzende vinger naar zichzelf toe: had je dit niet eerder kunnen bedenken/doen?

Maar soms hebben dingen dus tijd nodig. En als je 40 bent, en je bent van plan om 80 of misschien wel 90 of 100 te worden. Hoeveel jaren plezier zal je dan nu nog hebben om van deze les/dit inzicht te genieten? Dat is best nog wel een tijd, toch? Geniet dus lekker van alle wijze lessen die op je pad komen. Of je er nou 10 dagen, 10 maanden of 10 jaren overdoet om hem te ontdekken. Je zult er nog heel lang profijt van hebben!

Insuline resistentie test